Skip to main content

Massage, therapie en adviezen

Massage, therapie en adviezen

Gebruik van oscillaties en mobilisaties van de cervicale wervelkolom gecombineerd met verschillende massage technieken. Aandachtspunten zijn fascie, spiertonus, drukpijn, triggerpoints en beweeglijkheid.

Golfers-elleboog en tennis-elleboog (RSI/KANS)

Deze veel voorkomende aandoening start geleidelijk. Bij een tenniselleboog doen je strekpezen pijn waarbij een golferselleboog de plooipezen pijn doen. De klacht komt veel voor door wring en knijpbeweging en bij veelvuldig draai en strekbeweging van de pols.  Het herstel kan zonder behandeling 12 tot 18 maanden duren.

Post-whiplash-klachten

Meestal ontstaan deze klachten met een auto ongeval. Een krachtige klap op het hoofd/ lichaam kan dit ook veroorzaken. Doordat het hoofd plotseling van achteren en naar voren wordt bewogen buiten het normale bewegingsbereik krijgt men lichamelijke klachten. De hersteltijd is per persoon afhankelijk en ligt aan meerdere factoren. De therapeutische massage geeft ontspanning aan spieren, minder stijfheid en pijn. Meerdere technieken adviezen worden met zorg ingezet om het herstel te bevorderen. Door de begeleiding krijg je weer vertrouwen in je lichaam.

Artrose (knie, heup en wervelkolom)

Artrose is een aandoening van het bewegingsapparaat wat veel voorkomt. Het aantal ouderen neemt toe waardoor de verwachting van meer personen met artrose vaker zal voorkomen. Ook overgewicht is één van de belangrijkste risico’s voor artrose.
Massage is als toevoeging van behandelmogelijkheden effectief.  Weken na de beëindiging van de therapeutische behandeling zal dit merkbaar blijven. De omstandigheden worden verbeterd, minder pijn en betere functionaliteit.

Fibromyalgie en chronisch vermoeidheid syndroom ( CVS)

Ik zet massage en therapiebehandelingen in om het lichaam te resetten.
Het behandeltraject is langer dan 5 weken.

Reuma

De klachten door de reuma  zijn door de massagetherapeut beïnvloedbaar. Behandeldoelen zijn;

  • gewrichtsmobiliteit stabiliseren
  • minder pijnklachten
  • minder spierspanning
  • ontspanning en voorkomen dwangstand gewricht(en)